Северна Македонија се приклучува кон глобалната набавка за вакцини за КОВИД-19

Објавено на 13.07.2020 во 22:55:06 часот | Македонија

 
На денешата 76-та седница Владата  ја разгледа и усвои Информација за можноста на Република Северна Македонија да се приклучи кон глобалната набавка на вакцини за КОВИД-19, преку COVAX механизмот за обезбедување глобален и рамномерен пристап до безбедни и ефикасни вакцини за КОВИД-19.

– Владата го овласти министерот за здравство доц. д-р Венко Филипче да ја потпише необврзувачкатa изјава за намери за приклучување кон COVAX механизмот, и да учествува во дискусиите за консултации за дизајнот и принципите на работа на механизмот, што ќе се одржат во текот на овој месец, соопштија од владината прес-служба.

 

 

loading...

 

Македонија

Свет