МИРАКОВСКА: ЌЕ ГИ ЗАЦВРСТИМЕ КАПАЦИТЕТИТЕ НА РУРАЛНИОТ ТУРИЗАМ

Објавено на 12.07.2020 во 10:53:10 часот | Македонија

Нема економија без одржливост и нема здравје без чиста животна средина. Ова ќе ни биде најголемиот предизвик на новиот мандат: чиста, здрава и добро зачувана животна средина како поддршка на одржлива економија и општество, во кое живеат задоволни граѓани.

Неопходен ни е социјален, еколошки и економски напредок кој носи благосостојба и правда за сите граѓани, но воедно ги зачувува вредностите за идните генерации. Тоа подразбира паметно планирање и водење грижа за јавниот интерес.

 

 

loading...

 

Македонија

Свет