ВО СРЕД КАМПАЊА, ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НА ЃОРЧЕ НАМЕСТО ДА АГИТИРА НА ТЕРЕН, СЕ ФАТИ ЗА ЛОПАТА, СО ДРУГАРИТЕ ГРАДАТ ЦРКВА ВО СТОПАНСКИ ДВОР

Објавено на 05.07.2020 во 20:30:52 часот | Македонија

Денешниот ден го искористивме за работни активности на црквата Св. Богородица во Стопански двор.

Со заеднички труд бетониравме 40 метри патека околу целата црква, поставивме летниковец и направивме уште две бетонски основи каде во иднина ќе се постават дополнителни летниковци.

Ова е пример за работа на граѓаните за граѓаните. Жителите на Стопански двор, на Ѓорче Петров секогаш со гордост учествувале на вакви работни акции, за уредување на јавните простори.

Така беше и денеска, така ќе биде и во иднина.

 

 

loading...

 

Македонија

Свет