КОРОНАТА НАПРАВИ ЧУДО ВО АМЕРИКА: БАНКРОТИРАШЕ НАЈГОЛЕМИОТ ЛАНЕЦ НА ПИЦЕРИИ И СЕНДВИЧАРНИЦИ ПИЦА ХАТ И ВЕНДИС

Објавено на 01.07.2020 во 17:13:27 часот | Свет

*реклама ----------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

 

 

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Компанијата НПЦ Интернешнел, во чии рамки само во САД работат повеќе од 1.200 „Пица хат“ и речиси 400 ресторани за брза храна Вендис, поднесе барање за банкрот.

Големите проблеми низ кои поминуваа поради коронавирусот и долгот од речиси милијарда долари, како и зголемувањето на трошоците за работна сила и услуги, ја принудија НПЦ, во која работат околу 40.000 луѓе во 27 држава, да поднесе барање за банкрот.

Таа е една од најголемите франшизи во САД, но и на глобално ниво, која поседува повеќе од 1.600 ресторани само во Америка.

 

 

loading...

 

Свет

Македонија