НИКОЛОВСКИ: После 30 години, ова е прва нова градинка изградена во Штип, замислете!

Објавено на 28.06.2020 во 22:56:36 часот | Македонија

* реклама ----------------------------------------------------------------------------------------------------
 
 
 
 
 
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Одамна не сум дете, но кога би бил, не би било лошо во ваква градинка да одам! 🙂

Со претседателот на СДСМ, Заев, денеска ја посетивме новата градинка „Виножито“ во Штип, со капацитет за згрижување на 200 деца.

Таа е проект кој од идеја до целосна реализација ја направи градоначалникот од редовите на СДСМ, Бочварски. Секоја чест Благој!

После 30 години, ова е прва нова градинка изградена во Штип, замислете!

Се грижиме за нашите најмлади и создаваме услови за здрав и правилен раст и развој.

Градиме систем. Систем кој ќе функционира правилно и долго.
Токму затоа за само две и пол години обезбедивме пораст од 5.000 денари на платите за воспитувачките во градинките.

Заедно, #можеме уште повеќе и подобро. 🇲🇰

 

 

loading...

 

Македонија

Свет