ОВАА ВЛАДА ПРАВИ ЧУДА: ПЛАТИТЕ НА МЕДИЦИНСКИТЕ СЕСТРИ СЕ 50 000 ДЕНАРИ А СПЕЦИЈАЛИСТИТЕ 111 000 ДЕНАРИ ПЛАТА!!!

Објавено на 26.05.2020 во 12:46:36 часот | Македонија

Венко Филипче
 
Докторите специјалисти сега земаат 111.377 денари бруто плата
 
Наставниот кадар - 122.810 денари
 
Докторите на медицина - 58.991 денари
 
Медицинските сестри со висока стручна спрема - 50.376 денари, а медицинските сестри со средна стручна спрема 38.182 денари

 

 

loading...

 

Македонија

Свет