ХАХАХА, НОВ ГАФ НА МИЦКОВСКИ, ПРЕД ЕДЕН МЕСЕЦ ПРЕДЛАГАШЕ УПАД ВО ВТОРИОТ ПЕНЗИСКИ ФОНД: Ние сме против третиот пакет мерки, не смее да се чепка во народните пари за да се гарантираат кредити на приватни фирми?!?!

Објавено на 25.05.2020 во 21:18:03 часот | Македонија

* реклама ----------------------------------------------------------------------------------------------------
 
 
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Пред само еден месец ВМРО ДПМНЕ и Мицковски предлагаа упад во вториот пензиски фонд и со тие пари да се пополнела буџетската дупка, но сега Мицковски на Тв Клан за третиот пакет мерки на владата вели:

- Не смее со народни пари да се гарантираат кредити на приватни фирми, тоа е упад во народните пари за нечии интереси!

*реклама ----------------------------------------------------------------------------------------------------

  

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Па дали е овој сериозен?!?! Па субвенциите се токму тоа, со народни пари се помагаат фирми и физички лица за да се преброди кризата, да се помогне одредена економска област, па ВМРО ги измисли субвенциите, и тоа по 100 милиона евра годишно, и сега им текна да се грижат за народните пари?!?!

На почетокот на кризата бараа владата да подели по пола плата на сите вработени во земјава, споменуваа милијарди евра субвенции, сега кога се уплашија дека тоа ќе го крене рејтингот на СДСМ фатија рикверц, и сега бараат владата да не го помагала бизнисот и граѓаните, тоа било изборен поткуп?!?!

НЕ СЕ НОРМАЛНИ!

 

 

loading...

 

Македонија

Свет