ВЕНКО ФИЛИПЧЕ СО ДОБРА ВЕСТ: ЗА ПРВ ПАТ ВО НАШАТА ИСТОРИЈА, ВЕЧЕРВА ЌЕ СЕ ПРАВИ ОПЕРАЦИЈА ТРАНСПЛАНТАЦИЈА НА СРЦЕ, ДА ИМ ПОСАКАМЕ НА ДОКТОРИТЕ И НА ПАЦИЕНТОТ УСПЕХ!

Објавено на 22.05.2020 во 19:41:40 часот | Македонија

* реклама ----------------------------------------------------------------------------------------------------
 
 
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Во моментов се прави подготовка за правење на првата трансплатација на срце во нашата земја. Имаме, за жал, почината пациентка чие семејство се согласи да го донира срцето и пациент кој веќе подолго време чека донор.
 

*реклама ----------------------------------------------------------------------------------------------------

  

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 
Се спремаат тимовите и доколку дозволи клиничката состојба во текот на вечерта ќе се изврши најпрво експлантација на срцето од донорот, а потоа и трансплатација. Операцијата ќе се изврши на Клиниката за кардиохирургија каде ќе работи мешан тим на кардиохирурзи.
 
Станува збор за исклучително тешка и ризична операција, да им посакаме среќа на докторите и на пацинетот! ❤️

 

 

loading...

 

Македонија

Свет