МПЦ И МВРО ВМРО - ТАНДЕМ ОД ПЕКОЛОТ, ЖИВИ ЌЕ НЕ ЗАКОПААТ!!!

Објавено на 07.05.2020 во 22:28:58 часот | Колумни

Саше Ивановски

Новинар, основач и сопственик на Мактел.мк


* реклама ----------------------------------------------------------------------------------------------------

  

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Народ гине, над 8000 невработени заради карантинот, пад за 50% на наплатата на даноците, државата ќе се задолжи за 2 милијарди евра за да ја изгураме годинава под услов кризата да престане овој месец...

Значи државата е на колена, се работи за живот и смрт... И што прават МПЦ и МВРО ВМРО?!?! Прават масовни собири во сред пандемија, го загрозуваат целиот систем кој и онака се клати и е на стаклени климави нозе и прашање е до кога ќе можеме да издржиме вака затворени по дома?!

Владата се мисли дали да ги поништи сите рестриктивни мерки па кој умре умре, кој преживее ќе раскажува, значи до таму е работата дојдена, а овие од МПЦ и МВРО ВМРО се заебаваат?!

*реклама ----------------------------------------------------------------------------------------------------

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Значи разбирам вера и религија и се тоа, но зошто бе сега во вакви моменти?!?! Ако има војна и ако летаат бомби и куршуми ќе излезат ли овие луѓе на Литија?!

Само затоа што убиецот е невидлив и нечуен не значи дека не постои?!?!

Разбираат ли овие луѓе дека освен што се изложуваат себеси на ризик, тие и штетат на целата заедница, економија, здравствен систем??!?!

Како може да не се свесни за тоа овие луѓе?! Зошто МПЦ не ја одложи литијата?! Зошто МПЦ не ја спречи со коли и со разглас сите да си заминат дома?!

МПЦ и МВР ВМРО се страшен пеколен тандем!

Против логиката, против државата, против народот, без грам осет за одговорност, проклети да се копилиња ненормални!!!

 

 

loading...

 

Колумни

Македонија