БОМБА НА ФИНЕНШЛ ТАЈМС: Можно е вистинската бројка на починати од Корона во светот да е поголема за 60%!

Објавено на 27.04.2020 во 12:27:14 часот | Свет

*реклами -----------------------------------------------------------------------------------------------------

  

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Во неколку земји во Европа, стапката на смртност е за 150 000 поголема од лани, а овие смртни случаи не се водат како последица на Корона.

Весникот Финеншл Тајмс предупредува дека е можно сите овие смртни случаи да се последица на Корона но не се заведени како такви. Можно е дури 60% да е поголема реалната бројка на починати од Корона, вели весникот.

Целата сторија, овде.

 

 

loading...

 

Свет

Македонија