ШОКАНТНО: НАД 70% ОД ЗАБОЛЕНИТЕ И УМРЕНИТЕ ВО САД СЕ ЦРНЦИ, КОИ СЕ САМО 30% ОД АМЕРИКАНСКАТА ПОПУЛАЦИЈА!

Објавено на 11.04.2020 во 17:49:28 часот | Свет

Здравствените услуги во САД е многу скапи па сиромашните немаат пари за да се грижат адекватно за своето тело а црнците во САД се меѓу најсиромашните.

Од друга страна, земјата е толку богата што државата ќе се грижи за тебе дури и ако не работиш, ќе имаш храна и обезбедено сместување а невработеноста е многу раширена меѓу црнците.

Од сруга страна црнците во САД имаат и полоши работи кои се претежно во секторите услуги директно поврзани со луѓе па затоа полесно се заразуваат со болеста а поради горните два фактори нивните тела се или со дијабет или со морбидна дебелина.

Поради таа комбинација речиси 70% од заболените и жртвите досега во САД се црнци иако тие преставуваат само 30% од америкаската популација.

Линк до сторијата на ЦНН, овде.

 

 

loading...

 

Свет

Македонија