ИНТЕРВЈУ ПЕНДАРОВСКИ: Ја следиме ситуацијата, не исклучувам и порадикални мерки

Објавено на 05.04.2020 во 16:36:22 часот | Македонија

Најголемиот мој страв беше и останува во делот на економијата, особено приходната страна на буџетот. Се разбира, тука не ја вбројувам загриженоста за здравјето и животите на нашите граѓани, што е апсолутно наш најголем приоритет, вели во ексклузивното интервју за Фактор, Претседателот Стево Пендаровски. Интервјуто го правиме во едно тешко време за државата чиј претседател е тој – светската пандемија на Ковид 19. Во услови кога заразата се шири, а тоа неминовно ќе има несогледливи последици и за економијата, зборувавме и за стравовите за економските последици.  

Македонија во меѓувреме стана полноправна членка на НАТО и доби датум за преговори со Европската Унија, но во време кога здравјето е во прашање, се покажа, вредносната скала се менува. Претседателот Пендаровски е смирен и отворено одговара, иако секако се согласува дека ова е најсериозниот предизвик за државата.

ЦЕЛОТО ИНТЕРВЈУ НА ФАКТОР.МК

 

 

loading...

 

Македонија

Свет