ПЕТРЕ ШИЛЕГОВ Е ЧУДО ОД ГРАДОНАЧАЛНИК: 2019-TA ГРАДОТ СКОПЈЕ ЈА ЗАВРШИЛ СО 10 МИЛИОНА ЕВРА ВИШОК ВО КАСАТА, А 2018-ТА СО 5 МИЛИОНА ЕВРА ВИШОК КОИ НЕ СЕ ЧЕПНАТИ, ПРИТОА НЕ СЕ ЗАДОЛЖИЛ СО НОВИ КРЕДИТИ И ВРАТИЛ СТАРИ ДОЛГОВИ!

Објавено на 03.04.2020 во 13:36:38 часот | Македонија

Петре Шилегов важи за најбогат политичар со имотен лист тежок околу 1 милион евра. Повеќето од тоа се наследени станови од родители на сопругата, но голем дел е и заработено како адвокат, додека сопругата му е претприемач, има свои приватни градинки.

Со тоа што како човек успеал да заштедии зачува толкав имот, знае како да менаџира со парите на граѓаните и да штеди па за 2018-та успеал како шеф на градот да заштеди 5 милиони евра пари на Скопјани кои ги чува нечепнати на сметка на Град Скопје а 2019-та пак таа сума се искачила на 10 милиона евра, значи вкупно има 15 милиони евра РЕЗЕРВА за вакви кризни моменти како сега!

Притоа не зел нови кредити и вратил стари кредити а и гради некоку булевари, набави нови над 1000 контејнери, ја реновира Партизанска и гради мост на Вардар!!!

ПЕТРЕ БЕ ЛЕПОТО, ТИ ТРЕБА ДА СИ МИНИСТЕР ЗА ФИНАНСИИ!

Поради овие резерви, Град Скопје сега ќе ги намали давачките кон граѓаните и фирмите, па фирмарината ќе се намали од 7000 на 4000 денаеи, закупот на јавен простор од 15 на 5 денари по метар квадратен, кумуналиите за градба ќе се плаќаат на 18 рати, нема да се искулучуваат од вода оние кои имаат долгови додека трае кризата итн итн...

Притоа Петре најавува големи инвестиции во градот при што ќе активира домашни градежни фирми за да ја помогне домашната економија!

 

 

loading...

 

Македонија

Свет