Анкета на американската НДИ: Зоран Заев e убедливо најпопуларен политичар со 19% поголем рејтинг од Христијан Мицкоски

Објавено на 02.04.2020 во 13:27:27 часот | Македонија

Зоран Заев e убедливо најпопуларен политичар со 19% поголем рејтинг од Христијан Мицкоски покажа нановото истражување на Националниот демократски институт.

Според истражувањето на институтот, лидерот на СДСМ има рејтинг од 44% според одговорите на граѓаните кои изјавиле дека благонаклонето или многу благонаклонето даваат поддршка на Зоран Заев додека по истиот параметар Мицкоски има 25%.

Само во делот на граѓани кои се многублагонаконети, според истражувањето предноста на поддршката на Заев  наспроти Мицкоски изнесува 9%.

anketa lideri

 

 

loading...

 

Македонија

Свет