НОВ СВЕТСКИ ПРОБЛЕМ: ГОЛЕМИТЕ ДАТА ЦЕНТРИ НА GOOGLE, FACEBOOK, NETFLIX, AMAZON, MICROSOFT ИТН. ТРОШАТ МНОГУ ПИВКА ВОДА ЗА РАЗЛАДУВАЊЕ НА МАШИНИТЕ

Објавено на 01.04.2020 во 21:55:28 часот | Свет

Нов светски проблем кој ќе треба да се решава - стотиците гигантски дата центри на ИТ гигантите Google, Netflix, Amazon, Microsoft, Facebook итн трошат многу вода за разладување, милиони и милиони литри пивка вода!

Светот се повеќе има недостаток од пивка вода па ќе треба и овој проблем да се решава на друг начин, што ќе ги поскапи ИТ услугите кои сега се нудат претежно и бесплатно, со мали претплати кои се многу атрактивни за крајните корисници.

Целата сторија на Блумберг.

 

 

loading...

 

Свет

Македонија