УБИЕЦОТ СИ ИГРА КРИЕНКА СО НАУЧНИЦИТЕ И ИМ ПРЕДИЗВИКУВА ГОЛЕМИ ПРОБЛЕМИ: КОРОНА ВИРУСОТ ДОСЕГА МУТИРАЛ 8 ПАТИ, ПА ВО СВЕТОТ ВО МОМЕНТОВ УБИВААТ ОСУМ ПОД ТИПОВИ НА ВИРУСОТ КОЈ ТРГНА ОД ВУХАН!

Објавено на 30.03.2020 во 22:56:21 часот | Свет

Добрата вест е што компјутерите денеска се многу моќни и можат во реално време да ги проверуваат генетските структури на вирусите а од друга страна вирусот КОРОНА е многу прост со многу малку делчиња за разлика од геномот на човекот на пример кој е многу по комплексен.

Целата сторија на следниов линк.

 

 

loading...

 

Свет

Македонија