Сте ја чуле ли најновата будалаштина на ВМРОВЦИТЕ?

Објавено на 29.03.2020 во 17:31:45 часот | Колумни

Саше Ивановски

Новинар, основач и сопственик на Мактел.мк


Еве уште еден обид да се РЕТУШИРА, ПЕРЕ режимот на Грујо и истите да се престават како некои херои, домаќини, работливи и способни економисти, државници а не она што беа, РАСИПОКУЌИ, ЛОПОВИ, БАНДА КРИМИНАЛНА МАФИЈАШКА РЕЖИМСКА!!!

Како ќе се обидат да го направат тоа? Со тоа што ќе се РЕЛАТИВИЗИРА И СМАЛУВА МАГНИТУДАТА на оваа криза, а ќе се зголемуваат кризите во времето на Груевизмот, пред се големата кредитна финансиска криза од 2008-ма година.

Споредба речиси и да нема. Еве доказ - финансискиот пакет што тогаш го направи САД и се викаше ТАРП (Troubled Asset Relief Program) тежеше околу 700 милијарди долари, а сега пакетот тежи 2,2 трилиона, значи три пати повеќе!!! Кој не верува нека укува на Гугл TARP 2008:

The Emergency Economic Stabilization Act of 2008, often called the "bank bailout of 2008," was proposed by Treasury Secretary Henry Paulson, passed by the 110th United States Congress, and signed into law by President George W. Bush. The act became law as part of Public Law 110-343 on October 3, 2008, in the midst of the financial crisis of 2007–2008. The law created the $700 billion Troubled Asset Relief Program (TARP) to purchase toxic assets from banks. The funds for purchase of distressed assets were mostly redirected to inject capital into banks and other financial institutions while the Treasury continued to examine the usefulness of targeted asset purchases.[1][2]

Значи три пати е сега кризата пострашна и поголема! КРАЈ НА МУАБЕТОТ!

Плус, во 2008-ма, Грујо и кумот Ставре наследија ПОЛН БУЏЕТ од продажбата на ЕСМ за 300 милиона евра плус задолженост на земјата од само 20% од БДП!

Сега ние имаме за враќање 2 милијарди долари од долговите кои ги земаа Грујо и кумот Ставре плус имаме задолженост од 50% од БДП, што значи ризични сме за земање големи кредити како што земаа Ставре и Грујо.

Така што не дозволувајте ВРМОВЦИТЕ ДА ВИ ГО МАТАТ УМОТ СО ПРИКАЗНИ ЗА МАЛИ ДЕЦА!!!

 

 

loading...

 

Колумни

Македонија