Молба до владата, немој да ги делите новинарите на вакви или онакви, дајте им на сите минималец за да преживеат, ЗНМ и МАН нека ви дадат листа на медиуми и новинари

Објавено на 22.03.2020 во 18:10:01 часот | Колумни

Саше Ивановски

Новинар, основач и сопственик на Мактел.мк


Новинарите се погодени од кризата како и сите други сектори.

Заев во стил на голем лидер најави дека ќе ги помогне сите новинари и сите медиуми.

Апелирам да не се двојат медиумите и новинарите, и да им се помогне на сите.

Секој заслужува да има шанса да си купи храна и основни хигиенски средства.

За тоа кој ќе се збогати од новинарство, веќе одлучува публиката, јавноста, критичарите, спонзорите фирмите но во нормални околности.

Овде збориме за подавање хумана рака за преживување на ненромални кризни моменти и сега не треба да се делиме на вакви и такви.

Сега сме сите исти.

 

 

loading...

 

Колумни

Македонија