ВЕНКО ФИЛИПЧЕ: НАМАЛЕТЕ ГО РИЗИКОТ ОД ИНФЕКЦИЈА СО КОРОНА ВИРУС

Објавено на 21.02.2020 во 13:57:04 часот | Македонија

Според препораките од СЗО за превенција од корона вирусот:
Мијте ги рацете со сапун и вода или со средство за чистење раце што содржи алкохол.
Покривајте го носот и устата со марамче или со дланката при кашлање или кивање.
Избегнувајте близок контакт со некој што е очевидно настинат или има симптоми на вирус.
При приготвување храна, месото или јајцата убаво термички да се обработат.
Избегнувајте незаштитен контакт со диви или фармерски животни.

 

 

loading...

 

Македонија

Свет