Бурата  која хараше низ Европа и донела на Германија не само штета, туку и неочекувана добивка.  

Според ББЦ, ветерниците произвеле екстремно количество на струја еквивалентно на струјата произведена од 44 нуклеарни електрани.

Инаку во невремето во Европа досега загинале седум лица, бурата сега се движи кон исток.