Стартува изградбата на комбинирано игралиште во Ѓорче

Објавено на 08.02.2020 во 19:59:47 часот | Македонија

Почна изградбата на комбинирано игралиште кај новиот комплекс згради-ДУП Спортски терени.

Како што информираат од Општина Ѓорче Петров, станува збор за површина од 450 квадратни метри која ќе биде уредена со детски реквизити за забава, корпи за отпадоци, клупи, но и реквизити за вежбање.

-Неодамна, вакво игралиште беше пуштено во употреба и во ООУ „Тихомир Милошевски“. Нашите заложби за подобри и безбедни услови за катчињата за најмладите продолжуваат да се реализираат-потенцираат од локалната самоуправа.

 

 

loading...

 

Македонија

Свет