Дваесет и три фантастични филмови кои се сметаат за филмско културно наследство но кои сепак не добиле оскар!

Објавено на 08.02.2020 во 00:31:47 часот | Филмови

Дипломец во 1967ма изгубил од исто така фантастичниот филм "Во жештината на ноќта" со Сидни Поатје.

Ај ќе речете во овој случај академијата во Холивуд имала тешка задача, но следната година со ремек делото на Стенли Кјубрик, Одисеја 2001, не го дури ни номинирале за оскар?!?!

Целата листа ја имате овде.

 

 

loading...

 

Филмови

Македонија