На денешен ден пред точно 75 години во битолската гимназија „Јосип Броз Тито“ се одржал првиот час на наставен македонски јазик во средно училиште во земјава

Објавено на 07.02.2020 во 15:37:56 часот | Македонија

Зоран Заев @Zoran_Zaev
 
Да продолжиме да ги негуваме јазикот, литературата, уметноста и културата – ова се основите на идентитетот на еден народ. На денешен ден пред точно 75 години во битолската гимназија „Јосип Броз Тито“ се одржал првиот час на наставен македонски јазик во средно училиште во земјава.

 

 

loading...

 

Македонија

Свет