ПОРАДИ ЕПИДЕМИЈАТА СО КОРОНА ВИРУС, САД НАРЕДИ ЕВАКУАЦИЈА НА 90% ОД ПЕРСОНАЛОТ ВО АМБАСАДИТЕ И КОНЗУЛАТИТЕ ВО КИНА И НИВНИТЕ ФАМИЛИИ

Објавено на 30.01.2020 во 21:20:08 часот | Свет

Амбасадите и конзулатите ќе останат отворени но со намалена оперативност, во нив ќе останат само најважните сектори и вработени, речиси 90% од персоналот и нивните фамилии ќе се евакуираат од Кина поради епидемијата со корна вирус.

Оваа одлука на Стејт Департментот е само неколку часа по одлуката на СЗО да прогласи светска здравствена криза поради Корона Вирусот.

 

 

loading...

 

Свет

Македонија