БОМБА ОД ДИРЕКТОРОТ НА ЕЛЕМ, ВАСКО КОВАЧЕВСКИ - НАЈАВИ ИСТРАГА НА ОЈО ЗА ТЕЖОК КРИМИНАЛ ЗА ВРЕМЕ НА ДИРЕКТОРУВАЊЕТО НА МИЦКОВСКИ ВО ЕЛЕМ!!!

Објавено на 30.01.2020 во 00:14:07 часот | Македонија

- Цените за ископ на јаглен по тон се намалени за три пати! Годишно се трошеа 50 милиона евра за рентање на механизација а сега се трошат 20 милиони!

На тој начин со напумпани цени по тон јаглен од комбинатот се испумпани стотици милиони евра!

Во моментов истражните органи работат на истрага за евентуални злоупотреби на поранешниот менаџмент на РЕК и ЕЛЕМ!!

Васко Ковачевски, директор на ЕЛЕМ најави нови страдања за лидерот на ВМРО ДПМНЕ, Мицковски кој беше директор на ЕЛЕМ во 2016-та година.

 

 

loading...

 

Македонија

Свет