БОМБА НА ЗАЕВ: Вработени над 6.000 млади преку Младинската гаранција!

Објавено на 17.01.2020 во 23:56:36 часот | Македонија

Во 2019 година 6.004 лица се вработија преку Младинската гаранција! Оперативниот план за вработување има високи 98,6% реализација и ги дава очекуваните резултати. Невработеноста кај младите во последниот квартал од 2019 е намалена на 35,3%, а во 2016 тој процент беше 48,2%.

Продолжуваме да инвестираме во младите!

Зоран Заев на фејсбук

 

 

loading...

 

Македонија

Свет