Владата ќе обезбеди живеалиште за опожарените семејства во Шуто Оризари

Објавено на 17.01.2020 во 17:53:27 часот | Македонија

Владата на денешната седница го задолжи Министерството за труд и социјална политика да додели финансиска и друга помош за семејствата чии домови беа уништени од пожарот во Шуто Оризари на 10 јануари.

На седницата им е препорачано на Генералниот секретаријат на Владата и на Министерството за труд да ги разгледаат можностите за обезбедување живеалишта за опожарените семејства.

 

 

loading...

 

Македонија

Свет