Јованович: Никаде Заев не си заминува, и никаде Груевистите нема да се вратат

Објавено на 03.01.2020 во 10:59:01 часот | Македонија

Никаде Заев не си заминува, и никаде Груевистите нема да се вратат. Ако адресираат на тоа дека Заев си оди, а тие ќе се вратат на власт. Тоа е само влажен сон на мицињата.

Зоран Заев формално-правно е во оставка до 12 април.

Во реална и идејна-политичка смисла, Заев е страшно популарен и влијателен како дома, така и надвор од земјата. Кој тоа не го гледа, ништо не гледа.

А после 12 април во вемерото на Мицкоски ќе стигне еден плуг за длабоко орање, ако ме разбирате што сакам да кажам.

Фејсбук статус на Ненад Јованович

 

 

loading...

 

Македонија

Свет