БРАВО СДСМ ВАКВИ ВЕ САКАМЕ: РЕКОРДНО ЗГОЛЕМУВАЊЕ НА ПЛАТИТЕ ВО ЗДРАВСТВОТО!

Објавено на 19.12.2019 во 14:29:05 часот | Македонија

* Реклами ----------------------------------------------------------------------------------------
  
---------------------------------------------------------------------------------------------------------

* Реклами  ---------------------------------------------------------------------------------

  
---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Кумулативно, заедно со сите зголемувања досега, вклучително и зголемувањата во месец февруари 2020 година, основната плата на лекарот специјалист ја зголемивме за 40%, на медицинските сестри помеѓу 20% и 23% на медицинските сестри на клиниките.

На општите лекари за 25%, а на здравствени соработници за 15%. Грижата за пациентите и мотивацијата на медицинскиот персонал на прво место!

Венко Филипче, фб пост

 

 

loading...

 

Македонија

Свет