Комплетно реновирана спорската сала во ООУ Живко Брајковски во Општина Бутел

Објавено на 13.12.2019 во 01:10:55 часот | Македонија

* Реклами  ---------------------------------------------------------------------------------

    
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
 

* реклами  -------------------------------------------------------------------------------------

  

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Успехот на младите во спортот е истовремено поврзан и со условите  на спортските сали, од таа причина Општина Бутел инвестира во реновирање и подобрување на  спортски сали во сите општински основни училишта.
 
Заврши реновирањето ан спортската сала во ООУ Живко Брајковски. Комплетно се  реновирани соблекувалните, санитарните јазли, ходниците , покривот и внатрешниот дел на спортската сала.
 

* реклами  ----------------------------------------------------------------------------------

   

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

 
Вкупната инвестиција за реновирање на салата изнесува 5,310,000.00 денари, средства одвоени од буџетот на Општина Бутел.

 

 

loading...

 

Македонија

Свет