ИЛИЈА ЈОВАНОВСКИ: Градиме основа за просперитетна иднина и создаваме услови за стабилен економски развој!

Објавено на 25.11.2019 во 16:53:50 часот | Македонија

* Реклами ----------------------------------------------------------------------------------------
  
---------------------------------------------------------------------------------------------------------

* Реклами  ---------------------------------------------------------------------------------

  
---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Илија Јованоски 

Кога една земја се приклучува кон Североатланската алијанса таа добива сојузници, ја осигурува и зајакнува својата безбедност и територијален интегритет и се отвараат можности за економска соработка со нејзините членки.

Безбедносниот чадор на НАТО за Северна Македонија и сите граѓани е огромна придобивка, бидејќи стануваме атрактивна бизнис дестинација за странските инвеститори, кои ќе имаат безбедносни гаранции за нивните вложувања и бизниси. Нови инвестиции значат отворање на нови работни места во нашата општина и решавање на проблемот со невработувањето. Создавањето поголеми можности за работа ќе ги мотивира младите, се повеќе да ја остваруваат својата кариера и да се реализираат овде, во нашата општина.

На овој начин, градиме основа за просперитетна иднина и создаваме услови за стабилен економски развој!

 

 

loading...

 

Македонија

Свет