СДСМ остро го осудува вандализмот, сторителите мора да понесат одговорност, а направената штета да биде надоместена

Објавено на 25.11.2019 во 16:51:02 часот | Македонија

* Реклами ----------------------------------------------------------------------------------------

  
---------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

* Реклами  ---------------------------------------------------------------------------------

  
---------------------------------------------------------------------------------------------------------

СДСМ остро го осудува вандалскиот и насилнички чин во зградата на МНТ.

Недозволиво е  уништување на јавни објекти и срамно однесување во културни институции од страна на навивачки групи или поединци.

Сите сторители на срамниот чин мора да понесат одговорност, а секоја штета што ќе биде утврдена, да биде надоместена од страна на сторителите и организаторот.

Институциите мора да ги лоцираат и казнат сите виновници за ваквите испади.

Наместo да ги инструментализираат во дневнолитички цели, сите партии треба да го осудат вандализмот.

Како одговорна политичка партија апелираме граѓаните да се воздржат од насилничко однесување, а политичките субјекти да повикаат на смирување, а не на потткунување на вандализам и неперимено однесување.

 

 

loading...

 

Македонија

Свет