О БОЖЕ ГОСПОДЕ, УНИШТИЛ ОПРЕМА ВРЕДНА 10 МИЛИОНА ЕВРА ЗА ДА ПРИКРИЕ КРИВИЧНО ДЕЛО ПОТОА ИЗБЕГАЛ И ГО КАЗНИЈА САМО 1,5 ГОДИНИ ЗАТВОР?!?! Една и пол година затвор за поранешниот началник во УБК, Горан Грујевски

Објавено на 20.11.2019 во 19:51:00 часот | Македонија

* Реклами ----------------------------------------------------------------------------------------
  
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
 
 

* Реклами  ---------------------------------------------------------------------------------

  
---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Основниот кривичен суд во Скопје денеска му изрече една и пол година затвор на поранешниот началник во УБК, Горан Грујевски, кој се наоѓа во бегство во Грција, во повторената постапка за случајот „Тврдина 2″.

Предметот „Тврдина 2“ се однесува на уништување документи поврзани со прислушувањето.

Изречената казна е иста како и првата пресуда која првостепениот суд му ја изрече, а Апелацискиот суд во Скопје ја врати на повторно судење, бидејќи не биле исполнети законските услови за судење во отсуство.

 

 

loading...

 

Македонија

Свет