Заев со порака до газдите: Дајте им поголеми плати на работниците, тие ви ја носат добивката, ако им ја барате дел од платата назад на рака тогаш правите голем грев и кривично дело!

Објавено на 20.11.2019 во 12:21:12 часот | Македонија

* Реклами ----------------------------------------------------------------------------------------
  
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
 

* Реклами  ---------------------------------------------------------------------------------

  
---------------------------------------------------------------------------------------------------------

-Многу праведно општество, пораката на крајот на денот е: Ало газди од вашата добивка дајте поголеми плати на работниците… ги мотивираме газдите од добивката да дадат поголеми плати на работниците, не само да земаат поголема добивка, од добивката немојте се да земате за себе, дајте на работниците тие ви ствараат таа добивка, тоа го правиме работниците да земаат поголеми плати, тоа е на крајот ефектот. Ите како е тоа прогресивно, ите како тоа е левичарско, изјави премиерот Зоран Заев во дебатата на јавниот сервис.

* Реклами  ---------------------------------------------------------------------------------

    
---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Денеска пак на промоцијата на новата веб платформа на минитерство за финансии, премиерот пак се врати на темата:

- Ако некои газди им ги бараат дел од платите назад на рака, освен кривично дело прават и голем грев и злостор, тоа не е човечки, греота е!

 

 

loading...

 

Македонија

Свет