Димовски: Доколку се смени власта и се промени претседателот на Кривичен, судските процеси ќе пропаднат

Објавено на 20.11.2019 во 12:16:20 часот | Македонија

Долгогодишниот новинар вели дека Јанева со своето однесување го срушила Специјалното јавно обвинителство и разочарала многу луѓе кои излегоа на улици да бараат правда.

Димовски смета дека никогаш нема да се дознае вистината од прислушуваните разговори.

* Реклами  ---------------------------------------------------------------------------------

    
---------------------------------------------------------------------------------------------------------

-Тие предмети, големите, ќе застарат, не може вечно да се тераат. Ние го дозволуваме тоа. Со промена на власта доволно е да се смени претседателот на Кривичен суд и да направи смени на судиите. Државата мора да има строг механизам за спречување на злоупотребите во судовите. Сега има нови судии, но тоа не значи дека ако дојде утре друг претседател на судот нема да имаме повторно други судии, вели Димовски.

 

 

loading...

 

Македонија

Свет