БОМБА ОД ВЛАДАТА: Со 70 милиони евра ќе се обновуваат 450 километри локалните патишта во 80 општини

Објавено на 19.11.2019 во 20:04:24 часот | Македонија

* Реклами ----------------------------------------------------------------------------------------
  
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
 

* Реклами  ---------------------------------------------------------------------------------

  
---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Владата денеска го усвои Предлог-законот за задолжување со заем кај Меѓународната банка за обнова и развој и Светска банка во висина од 70 милиони евра кои ќе бидат наменети за поврзување на локални патишта.

Заемот ќе биде искористен за рехабилитација, реконструкција и надградба на локални патишта и улици во вкупна должина до 450 километри во 80 општини. Целта е да се обезбеди подобра безбедност и зголемување на достапноста на транспортната мрежа на локално ниво.

 

 

loading...

 

Македонија

Свет