ТРАМП ГО ШОКИРАШЕ СВЕТОТ: Ги призна нелегалните еврејски населби на палестинска територија со што им даде зелено светло на Израел да ја крадат палестинската земја!

Објавено на 19.11.2019 во 10:27:13 часот | Свет

* Реклами ----------------------------------------------------------------------------------------
  
---------------------------------------------------------------------------------------------------------

* Реклами  ---------------------------------------------------------------------------------

  
---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Минатите 10 години САД ги сметаше еврејските диви населби во Палестина за нелегални и бараше од Израел да се повлече од диво населување и крадење на палестинската земја.

Но Трамп сега ги легализираше и се откажа од резолуцијата на ООН во кој САД бараше Израел да престане со крадење палестинска земја.

* Реклами  ---------------------------------------------------------------------------------

    
---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ова е голем шок во светски рамки. Ова ќе предизвика нови насилства во блискиот исток и нови терористички акции, затоа што Палестинците ќе се осетат онеправдани и погазени, иако со децении им беше ветувана своја држава Палестина.

 

 

loading...

 

Свет

Македонија