БОМБА НА ПРЕМИЕРОТ ЗАЕВ: ЕДНА МИЛИЈАРДА ДОЛАРИ ЌЕ ЗАШТЕДАТ ФИРМИТЕ НА БАЛКАНОТ ОД МАЛИОТ ШЕНГЕН!

Објавено на 12.11.2019 во 20:44:28 часот | Македонија

* Реклами ----------------------------------------------------------------------------------------
  
---------------------------------------------------------------------------------------------------------

* Реклами  ---------------------------------------------------------------------------------

  
---------------------------------------------------------------------------------------------------------

- Според некои анализи околу 1 милијарда долари годишно губат фирмите на балканот затоа што камионите стојат 80% од времето на границите а само 20% возат по патиштата. Џабе нови патишта ако они требат по границите и плус има мито и корупција за тоа кој камион да помине преку ред, вака со малиот шенген ова се трга како проблем и затоа сум среќен што успеавме ова да го реализираме, но балканот сега не е тоа што беше пред 10 години, сега сите сакаат соработка и добри односи, не знам може ние тоа го почнавме и потоа тоа стана некако заразно...

Премиерот Заев на прес во владата.

 

 

loading...

 

Македонија

Свет