Пендаровски: За првпат во специјалната единица ,,Волци“ има Албанци, градиме мултиетничка Армија

Објавено на 31.10.2019 во 00:41:40 часот | Македонија

* Реклами ----------------------------------------------------------------------------------------

  
---------------------------------------------------------------------------------------------------------

* Реклами  ---------------------------------------------------------------------------------

  
---------------------------------------------------------------------------------------------------------

,,При денешната посета на Баталјонот за специјални намени и Ренџерскиот баталјон имав можност повторно да се уверам во нивната дисциплина, посветеност и подготвеност во извршување на најспецифични задачи.

* Реклами  ---------------------------------------------------------------------------------

    
---------------------------------------------------------------------------------------------------------

За првпат единицата “Волци” има припадници од албанската етничка заедница и со тоа придонесува кон вистинско градење на мулти-етничка Армија што го отсликува нашето општество.

 

* реклами  -------------------------------------------------------------------------------------

  

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Припадниците на нашата Армија се нашите најголеми амбасадори со учеството во многу меѓународни операции, обуки и вежби, интероперативна со партнерите и наскоро Армија на членка на НАТО“-изјави Претседателот на РСМ и Врховен командант, Стево Пендаровски.

* реклами  ----------------------------------------------------------------------------------

   

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

loading...

 

Македонија

Свет