Китанов: Делницата од гостиварската патарина до Здуњски мост ќе биде готова до крајот на ноември

Објавено на 30.10.2019 во 11:05:13 часот | Македонија

Рехабилитацијата на последната делница од магистралниот пат Гостивар – Кичево од наплатната станица Гостивар до Здуњски мост ќе биде готова до крајот на ноември, најави денеска Зоран Китанов, директор на Јавното претпријатие за државни патишта (ЈПДП).

– Работата на оваа делница со должина од 4,6 километри е последната градежна активност на магистралата. Ова е последниот од деветте патишта опфатени со последната транша на ЈПДП за оваа година која опфаќа над сто километри, рече Китанов, при увидот на градежните работи на терен.

* реклами  ----------------------------------------------------------------------------------

   

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Тој упати апел до граѓаните да покажат трпеливост и разбирање, бидејќи наредниве денови ќе почне асфлитирањето на оваа делница и десетина денови сообраќајот ќе биде пренасочен. Ваквото решение, вели Китанов е најдобро, заради квалитетно поставување на асфалтниот слој во ширина од осум метри. За рехабилитација на 4,6 километри, предвидено е да се потрошат 32 милиони денари.

* Реклами  ---------------------------------------------------------------------------------

    
---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Започната е и акција за чистење на вегетацијата и кастрење на дрвјата покрај автопатот од Скопје до Гостивар и собирање на отпадоците.

* реклами  -------------------------------------------------------------------------------------

  

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

loading...

 

Македонија

Свет