Старова: Додека билдаме „Никогаш Северна“, ќе останеме осамена Македонија

Објавено на 30.10.2019 во 10:58:34 часот | Македонија

Нашето присуство беше пресудно за многу работи, особено за Преспанската спогодба. Помеѓу ФИРОМ и Македонија со придавка, мислам дека второто е многу подобро за ушите. Разочарувачки е тоа што не добивме датум. Додека билдаме „Никогаш Северна“, ќе останеме осамена Македонија, рече пратеничката од независната пратеничка група на ВМРО-ДПМНЕ и коалицијата, Нола Исмајловска-Старова.

* реклами  -----------------------------------------------------------------------------------------

    
-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Таа кажа дека требало да бидат повикани на средбата кај претседателот Стево Пендаровски, бидејќи нивната пратеничка група брои осум пратеници во Собранието на Република Северна Македонија избрани од народот.

* Реклами  ---------------------------------------------------------------------------------

    
---------------------------------------------------------------------------------------------------------

„Кога беше прашањето за името, ние бевме многу конструктивни и треба да бидеме прашани и за многу други работи. Треба да и покажеме на Франција дека нема да однесеме само вкусно вино и храна, туку и многу други работи. Да се разбудиме од разочарувањето и да работиме, надорот на Република Северна Македонија заслужува да ги осети бенефитите. Горко е чувството да останеме без датум кога нема конкретни забелешки“, рече Исмајловска-Старова.

Според пратеничката, наместо да тапкаме како Србија во место, ние поврзо ќе ги затвориме прашањата.

* реклами  -------------------------------------------------------------------------------------

  

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

loading...

 

Македонија

Свет