РУСКОВСКА ЗА 24 ОТВОРЕНО: ПРИТВОР ЗА МАНДИЌ ПОБАРАВМЕ БИДЕЈЌИ ИМА ХОТЕЛ ВО ГРЦИЈА, ПОРАДИ МОЖНОСТ ЗА БЕГСТВО

Објавено на 29.10.2019 во 21:54:29 часот | Македонија

 
* Реклами ----------------------------------------------------------------------------------------
  
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Foto
 
 

* Реклами  ---------------------------------------------------------------------------------

  
---------------------------------------------------------------------------------------------------------

„Во фаза на истрага не можам да зборувам подетално. Воопшто не реков дека постојат некои цифри. Сопругот на Ременски е вработен во АНБ, не е во МВР. Тој не е повикан, а дали ќе биде повикан зависи од други околности. Не исклучувам можност да бидат повикани други лица“ - рече Русковска.

На прашањето како се проценило дека за другите не е побарано притвор, таа изјави дека притвор беше побаран само за една осомничена, но судот го одбил предлогот и одреди куќен притвор.

* Реклами  ---------------------------------------------------------------------------------

    
---------------------------------------------------------------------------------------------------------

„За другата, која беше породена, ние како обвинителство предложивме одземање на патната исправа и за третиоот само мерки за претпазливост. Сметавме дека не е во ред цели семејства да завршат во истражен затвор. За четвртата сметавме дека мерки на претпазливост се доволно добри, зошто добар дел од доказите и сведочењата во предистражна постапка, беа обезбедени и само за првоосомничената каде баравме притвор, баравме зошто знаевме дека има хотел во Грција и постои можност за бегство.“ - рече Русковска.

* реклами  -------------------------------------------------------------------------------------

  

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

loading...

 

Македонија

Свет