ПУКНА БРУКА, ВМРО ФАТЕНИ НА ДЕЛО: Ќерка на пратеничка и донатор на ВМРО-ДПМНЕ бара права за земјоделците на протест

Објавено на 29.10.2019 во 12:26:44 часот | Македонија

 
* Реклами ----------------------------------------------------------------------------------------
  
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
 

„Јас лично не се занимавам со земјоделство, но моите дома да и излегов во знак на поддршка, зашто сме земјоделски крај…“.

* Реклами  ---------------------------------------------------------------------------------

    
---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Вака на вчерашниот протест на земјоделците говореше Пепица Честојнова, која се испостави дека е ќерка на републичка пратеничка и државен административец.

* реклами  -------------------------------------------------------------------------------------

  

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Имено, нејзината мајка е Павлинче Честојнова, актуелен пратеник од редовите на ВМРО-ДПМНЕ. Во нејзиниот анкетен лист доставен до Антикорупциската комисија стои дека нејзиниот брачен другар поседува лозје со површина од 2,5 декари во селото Тремник. Станува збор за Богдан Честојнов, кој, според неговиот фејсбук-профил, работи во Министерството за одбрана.

* реклами  ----------------------------------------------------------------------------------

  

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Инаку, името на пратеничката Честојнова се наоѓа и вo списокот на донатори за претседателската кампања на кандидатот на ВМРО-ДПМНЕ Гордана Силјановска – Давдока, во кој стои дека таа донирала 150.000 денари.

 

 * реклами  ----------------------------------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

„Земјоделците не бараат милостина, бараат само нивниот труд и мака да бидат платени! Поддршка за земјоделците, секогаш и секаде!“, напиша таа на фејсбук во однос на вчерашниот протест.

 * реклами  ----------------------------------------------------------------------------------

  
-------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

loading...

 

Македонија

Свет