Богдановиќ: Ќе бидете шокирани што најдовме во книгите во општина Центар, споменикот на Мајка Тереза не треба да се гради на плоштад

Објавено на 29.10.2019 во 11:54:30 часот | Македонија

 
* Реклами ----------------------------------------------------------------------------------------
  
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
 
 

* Реклами  ---------------------------------------------------------------------------------

    
-------------------------------------------------------------------------------------------------------- 
 

– Треба да ја избришеме и тргнеме, но таа е под истрага и не можеме. Сметам лично дека објектот треба да биде отстранет, но пред истрагата не можеме ништо. Инаку, ќе бидеме соучесници – рече Богдановиќ.

 

* реклами  -------------------------------------------------------------------------------------

  

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Тој рече дека за незаконските дејствија во врска со „Скопје 2014“ Општината ќе известува посебно за секој предмет.

– Гарантирам дека во периодот што претстои ќе бидете запознаени, дури и изненадени, од сѐ што се случувало во Општина Центар. Надлежните веќе преземаат одредени мерки поврзани со „Скопје 2014“, знаете дека имаше одредени постапки за поранешни министри, правобранители и така натаму – додаде Богдановиќ.

 

* реклами  ----------------------------------------------------------------------------------

  

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

loading...

 

Македонија

Свет