Премиере, поканете го амбасадорот Тимоние во влада, и секој министер на јавна седница отворена за медиумите нека му реферира за направените реформи, нека увиди тој од прва рака за се што е направено за овие 3 години!

Објавено на 25.10.2019 во 12:51:35 часот | Колумни

Саше Ивановски

Новинар, основач и сопственик на Мактел.мк


* Реклами ----------------------------------------------------------------------------------------
  
---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Премиере, поканете го амбасадорот Тимоние во влада и на јавна седница отворена за медиумите секој министер нека му реферира за направеното во овие 3 години додека сте на власт.

Нека се информира амбасадорот од прва рака а народот нека цени кој е во право!

* Реклами  ---------------------------------------------------------------------------------

    
---------------------------------------------------------------------------------------------------------

 Со тоа ќе покажете дека тој сепак греши, а народот ќе цени од кажаното кој е во право а кој лаже, владата или амбасадорот.

Сепак ова беше голем удар од негова страна и редно е тој да прифати ваква покана.

* реклами  -------------------------------------------------------------------------------------

  

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

 Очигледно е дека Тимоние има задни намери, очигледно е дека сака да го одбрани својот шеф и да одработи за Србија и за ВМРО ДПМНЕ, како го убедиле на тоа дали е купен или уценет со некакви документи и снимки од неговиот мандат во Белград и Косово тоа допрва ќе се анализира и ќе се дознае.

* реклами  ----------------------------------------------------------------------------------

  

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

 
Но владата мора да се брани активно со доза на респект кон Тимоние затоа што не смееме од Франција да направиме траен и вечен непријател туку ова мора да го решиме брзо и конструктивно.
 

* реклами  ----------------------------------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Веќе дадов предлози како владата да му покаже на Париз респект, да се дадат големи тендери на француски компании, да се даде новата лиценца за телеком на Французи, да се набави воена опрема за АРМ од моќниот француски воен сектор итн итн...

 

 

loading...

 

Колумни

Македонија