ГАЗИ БАБА ДОДЕЛИ 100 СУБВЕНЦИИ ЗА ПЕЧКИ НА ПЕЛЕТИ ВО ВРЕДНОСТ ОД 70% ОД ВРЕДНОСТА НА ПЕЧКАТА ОДНОСНО 30 000 ДЕНАРИ

Објавено на 20.10.2019 во 22:17:50 часот | Македонија

* Реклами ----------------------------------------------------------------------------------------
  
---------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

* Реклами  ---------------------------------------------------------------------------------

    
---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Продолжуваме и оваа година со доделување на субвенции за набавка на печки на пелети за индивидуалните домаќинства. Општината при набавката на печката надоместува 70% од трошоците за набавка на печката, односно 3️⃣0️⃣.0️⃣0️⃣0️⃣ денари.

За овие две години доделивме вкупно 1️⃣0️⃣0️⃣субвенции на граѓаните за набавка на печки на пелети.

Според Катастерот на загадувачи, кои како општина го изготвивме, домашните ложишта се еден од поголемите загадувачи, поради користењето на загадувачки и несоодветни материјали за греење. Како општина уште лани го започнавме овој проект со цел да влијаеме за намалување на загадувањето.

 

 

loading...

 

Македонија

Свет