ГДУ: ШТО БИДНА СО ВЕТУВАЊЕТО НА ДИМИТРОВ ДЕКА ЌЕ ПОЧНЕЛА БИТКА СО КРИМИНАЛОТ?!?!

Објавено на 20.10.2019 во 22:01:22 часот | Македонија

* Реклами ----------------------------------------------------------------------------------------
  
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
 

* Реклами  ---------------------------------------------------------------------------------

    
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Соопштение
 
Граѓанско Демократската Унија со нетрпение ги очекува најновите вести од
собирот на „Друштвото за реафирмирани политики” особено по повикот на
првиот човек на Стопанската Комора – да се однесуваме европски!
Во тој дух, во духот на дијалогот и соработката, се осмелуваме да
сугерираме неколку точки кои мислиме дека позитивно ќе влијаат на
„Процесот”.
 

* реклами  -------------------------------------------------------------------------------------

  

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

 
Прво, по секоја цена да се крие се она што се случуваше во Брисел
минатава седмица од Министерот за Надворешни Работи затоа што тој најави
дека после „најновиот датум” ќе почнела вистинската пресметка со
криминалот, корупцијата...итн. Навистина сме заинтересирани како таа
„епска битка” ќе ја поведе некому симпатичниот Министер за Надворешни
Работи.
 
Второ, во интерес на „зајакнување на преговарачките капацитети” на
Кабинетот на г.Бујар Османи, да се вклучат и поранешната Специјална
Обвинителка и „помилуваниот” пратеник Мукоски, како докажани оператори
со врати!
 

* реклами  ----------------------------------------------------------------------------------------

  

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

 
Трето, сите оние бајки за владеење на правото, непотизмот и корупцијата
во високите владини редови, разните хотелиерски коалиции, дребулиите
врзани за Охрид, УНЕСКО, Матка, бесплатното европско здравство,
квалитетното образование, една изборна единица, отворени листи,
намалување на бројот на избрани и именувани функционери и сл. ситници,
да се субвенционира во рамките на борбата против загадувањето на
воздухот.
 
Според ефектите, мислиме дека ние другите, го заслужуваме тоа!
 
Искрено и со почит,
Граѓанско Демократска Унија

 

 

loading...

 

Македонија

Свет