Укинати пластичните кеси во ДМ маркетите, Макрадули вели дека нема да ги заборави торбите за пазарење дома

Објавено на 15.10.2019 во 23:59:12 часот | Македонија

* Реклами

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 

Заменик-министерот за животна средина и просторно планирање, Јани Макрадули заедно со претставници од ДМ маркетите, денеска ја укинаа употребата на пластични кеси и воведоа користење на памучни торби.

* реклами  -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

„Сликите на отпадот се грда слика со која сите се справуваме. Голема благодарност до компанијата ДМ која се вклучува во оваа кампања. Ние сме подготвени да се справиме со предизвиците, а тоа ќе го правиме со јавни кампањи.

* реклами -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Предизвик и за мене е да не ги заборавам торбите за пазарење дома. Голем дел од маркетите имаат биоразградливи кеси“, истакна Макрадули.

 

 

loading...

 

Македонија

Свет