ПЕТРЕ ГИ ИЗРЕМЕТИ ВМРОВЦИТЕ: Катните гаражи Фаланга и Александров ги добија новите називи „26-ти јули” и „Беко”

Објавено на 15.10.2019 во 18:33:58 часот | Македонија

* Реклами

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 

Катните гаражи „Македонска фаланга” и  „Тодор Александров”, кои лани беа  преименувани во „26-ти јули” и „Беко” добија табли со новите називи.

* реклами  -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

– Двете катни гаражи беа преименувани со одука на Советот на Град Скопје како пример на вреднување на историјата и на имињата кои потекнуваат од обновата на Скопје по земјотресот – велат од Градот.

 Ова предизвика големи негодувања на социјалните мрежи од страна на ВМРОВЦИТЕ.

* реклами -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

За нив, симболите се најважни и поважни од се друго, и од храна и од живот, па затоа толку ги погаѓа оваа смена на имињата.

 

 

loading...

 

Македонија

Свет