АЈДЕ ХУМАНИ ЛУЃЕ ПОМАГАЈТЕ КОЈ МОЖЕ: Потребна гардероба за една девојка и 5 момчиња кои од домот Ранка Милановиќ, преминуваат во мали групни домови

Објавено на 15.10.2019 во 17:33:42 часот | Македонија

* Реклами

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Другарки и другари имаме молба, имаме една девојка и 5 момчиња кои од домот Ранка Милановиќ, преминуваат во мали групни домови, каде ќе имаат свои соби, како и простории каде ќе работат со воспитувачи. Овиe деца ќе почнат нов живот. Ајде да ги дотераме за новите почетоци, ние направивме листа и ќе Ви бидеме многу благодарни ако ни помогнете да им го направиме новиот почеток побезгрижен и топол. Подолу ја имате листата:

* реклами  -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


➜ Усеин
~~~~~
☆ Патики – 40
☆ Папучи – 40
☆ Долен веш – L
☆ Блузон – М
☆ Дуксер – М
☆ Маици – М
☆ Пижами – М
☆ Јакна – М
☆ Чорапи – 40
☆ Тренерки – М
☆ Фармерки – 32
☆ Бањарка – М

➜ Кико
~~~~~
☆ Патики – 41
☆ Папучи – 41
☆ Долен веш – L
☆ Блузон – L
☆ Дуксер – L
☆ Маици – L
☆ Пижами – L/ХL
☆ Јакна – L/ХL
☆ Чорапи – 41
☆ Тренерки – XL
☆ Фармерки – ХL
☆ Бањарка – L/XL

➜ Сара
~~~~~
☆ Патики – 39
☆ Папучи – 39
☆ Хеланки – ХL
☆ Дуксер – L
☆ Маица долна- L
☆ Пижами – ХL
☆Јакна – L
☆ Чорапи – 39
☆ Тренерки -ХL
☆ Фармерки – 38
☆ Бањарка -L/ХL
☆ Куфер
☆ Чизми за снег -39
☆ Џемпер – L
☆ Долен веш – L
☆ Хулахопки – L
☆ Градник – 95

➜ Бени и Коњур
~~~~~~~~
☆ Патики – 38
☆ Папучи – 38
☆ Долен веш – S/M
☆ Дуксер – М
☆ Пижами – S/М
☆ Јакна – S/М
☆ Чорапи – 38
☆ Тренерки – S/М
☆ Фармерки – 28/9
☆ Бањарка -М
☆ Блузон – S/М
☆ Маици по кратки – М/S

➜ Иса (момче)
~~~~~
☆ Патики – 41
☆ Папучи – 41
☆ Пижами – L
☆ Долен веш – L
☆ Блузон – ХL
☆ Дуксер – L
☆ Маици по кратки – L
☆ Јакна – L/ХL
☆ Чорапи – 41
☆ Тренерки – L/ХL
☆ Фармерки – W32-30
☆ Бањарка -L/ХL

* реклами -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Донациите можете да ги оставите до 25 октомври, секој работен ден од 09 до 14 часот, во канцелариите на ХОПС на Ул. Христо Смирненски бр. 48/1-6, 1000 Скопје или јавете ни се на +389 (0)2 3 246 205. Слободно тагнете фирми, филантропи, убави луѓе кои би сакале да направат некого среќен. Со донациите оставете им убава порака на овие дечиња за новиот почеток. Благодарност до MAXTE за нивната донација, очекуваме и од Вас! <3

 

 

loading...

 

Македонија

Свет